Gratis Responsive Webdesign Test

responsive design

Responsive design (Responsive Web Design) på nuværende tidspunkt er ikke kun spørgsmål om nytidens livsstil og mode. Det drejer sig om få tilgang til websiden uanset om hvilke softwareværktøjer man vælger at bruge ved åbning af websiden (smarte mobiltelefoner, tablets, Bord PC Computer). Med en stærk udvikling og massiv fremgang af mobilenhederne, som tablets eller smarte mobiltelefoner, stiller sig selv spørgsmålet hvordan websiden skal præsenteres og vises for brugerne på en overskuelig måde og tydelig som muligt. Hvordan skal man mindske nødvendigheden af at forstørre billedskærmen og bevæge billeder frem og tilbage på skærmen. Det vil sige hvordan webdesiden skal tilpasse sig alle mobilenheder og alle skærmstørrelser. Allerede i 2010 salget af smarte mobiltelefoner og tablets overgår salg af PC Computere og notebooks i hele verden. I dag salget af smarte mobiltelefoner og tablets stiger markant og deres antallet forøges kraftig og stadig fremad. Det vil sige når man ser frem til udviklingen, antallet af brugerne der surfer rundt på internettet kun med tablets og smarte mobiltelefoner øges stærkt. Ejerne af websiderne skal huske at tilpasse deres websiderne til mobilenheder (smarte mobiltelefoner og tablets) ellers websiderne bliver i 99% uigennemskuelige og dermed nyttesløse. I modsat fald ejerne af websiderne eller forretningsmænd der sælger gammeldags websiderne risikerer at miste de fleste internetbrugere og sidst og ikke mindst man taber penge på sin forretning (større summer/procent af gevinsten).

Men hvad er responsive design egentlig ?

Et meget enkelt og rigtig godt koncept: Responsive design netop bygger på et princip om at lave ét design som helt automatisk tilpasser sig den mobilenhed og skærmopløsning brugeren sidder med. Med kan med andre ord sige at responsive design er et webdesign der passer på alle skærme/monitorer og devices. En standard-webside eller en standard-hjemmeside er optimeret til ganske almindelige PC computere eller notebooks behov. Når man som internetbruger, der bruger tablet eller smart mobiltelefon klikker sig ind på hjemmesiden/websiden eller man går til e-shop, så kommer spørgsmålet om tilpasning af websiden til disse enheder. Websider, der ikke er igennem responsive design optimeret til mobilenheder, giver ikke god og optimal surfing på internettet. (Surfing er upræcist og svært). Hvis man ikke har Responsive Web Design på sin mobilenhed og man bruger en helt almindelig PC webside, så formindskes mobilenheds billedopløsning/skærmopløsning på en ”klassisk” og et normalt måde. Men løsningen er ikke særlig god og ideel til alle forbrugerne af mobilenheder. Forestil dig, at skærmbilledet som har en opløsning på 1024 x 768 og som er tilsigtet, for eksempel 17-inches monitor, formindskes således at opløsningen er på 480 x 320 og er tilsigtet 3-inches displayet. Det vil sige, at websiden formindskes mere end 11 gange og alle elementer (tekst, knappen, billeder, henvisninger) bliver for lille, ulæslige og uigennemskugelige. Det er nok sådan, fordi disse websider passer bedst til den PC bord computer med mus og ikke til mobilenheder hvor man kan bruge sine fingre som mus. Alle de mennesker der anvender mobilenheder til at surfe på internettet, er nødt til at forstørre skærmbilledet for at kunne se billeder og lese teksten. Alt skal forstørres med besvær og man gør sig store anstrengelser for at berøre skærmbilledet med sine fingre frem og tilbage. Og vores finger har en større overflade end markøren fra musen. Derfor er det svært engang imellem at markere tingene man ønsker at finde på. Og det med god grund og med rette responsive webdesign opfylder alle krav til en ergonomisk mobilenhed. Mobilenhed har sine rumlige begrænsninger og derfor det er ønskeligt at samle, vælge og formatere alle de vigtige elementer på en rigtig måde. Der bliver ikke ændringer i selve websiden – websiden er helt det samme som før. Der skal kun tilføjes nogle extra overskrifter på din webside. Disse overskrifter skal bruges til eksterne filer. Takket være disse overskrifter (med andre ord responsive web design) defineres hvad og hvordan skal man justere og udforme på websiden og hvordan tilpasser man websiden til mobilenheden (hvilken opløsning og størrelse skal billede have).

Hermed kan vi tilbyde dig et gratis test setup af dine hjemmesider til forskellige enheder og forskellige skærmopløsninger. Det er ligesom, at man vurdere din hjemmeside udefra og ligesom andre internetbrugere via sine enheder besøger din hjemmeside.

Prøve Responsive Webdesign

240 x 320

Samsung S5360 Galaxy Y, Sony Ericsson C905, Nokia C2, LG E400 Optimus L3, HUAWEI G5510, BlackBerry 9320 Curve, MyPhone 6500, ...

320 x 480

IPhone 3+4, AMSUNG S5830 Galaxy Ace, Sony Xperia Tipo, HTC Desire C, Motorola XT320 Defy Mini, Huawei U8650 Sonic, LG E610 Optimus L5, ...

320 x 568

Iphone5

380 x 685

Android (Samsung Galaxy)

480 x 800

Nokia Lumia 800, HTC Desire X, Samsung i9100 Galaxy S II, HUAWEI Ascend G300, LG P700 Optimus L7, ...

600 x 1024

Marvell Armada Tablet

768 x 1024

Ipad
I tilfældet af, at du er interesseret i at tilpasse din hjemmeside til alle mobile enheder, skærme og platforme ved hjælp af Responsive design, kan vi bestemt anbefale firmaet XXX. Firmaet har stor erfaring med at implementere websider med responivt design og samtidig Firmaet svarer gerne på dine eventuelle spørgsmål.
kontakt: webmaster (at) responsive-design.com

Responsive Web Design